Skip to main content
Inschrijven in de gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan vanaf 4 weken voor de verhuizing of tot 5 dagen erna. Geef je het later door? Dan wordt de dag van doorgeven de verhuisdatum. Maar let wel op, want als je je verhuizing helemaal niet doorgeeft kan je een boete krijgen!

Hoe inschrijven bij de gemeente Breda?

Het inschrijven bij de gemeente kan via de website van gemeente Breda. Als je je online wil inschrijven, heb je je DigiD en een kopie van je huurcontract nodig. Wil je je persoonlijk inschrijven bij het stadskantoor in Breda, dan moet je eerst een afspraak maken.

Wat heb je nodig om je in te schrijven?

Heb je een afspraak gemaakt bij het stadskantoor om je in te schrijven in Breda? Dan moet je meestal een van onderstaande documenten meenemen:

  • Koop- of huurcontract.
  • Toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner inclusief een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs.
  • Bij antikraak: de gebruikersovereenkomst.

Meer details vind je op de website van de gemeente Breda.

Wat moet je doen als je gaat verhuizen?

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente Breda.
  • Geef je adreswijziging door aan de DUO.
  • Geef je adreswijziging door aan je universiteit of hogeschool en andere instanties.

Kamer vinden in Breda

Ben je nog op zoek naar een akmer in Breda? Lees dna onze handige zoektips voor een kamer in Breda en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maanelijks het nieuwste kameraanbod in je mail.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.