Skip to main content

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden. Er zijn verschillende studentenverenigingen, gezellige restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Als je in Breda gaat wonen, weet je dus zeker dat je een mooie studententijd tegemoet gaat! Wil of ga jij ook in Breda wonen? Hieronder vind je allerlei handig informatie over wonen in Breda.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Breda? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Breda

In Breda wonen ongeveer 8.000 studenten op kamers. Er zijn in Breda veel studentenkamers en genoeg gezellige buurten om te wonen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Breda

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Breda? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Breda te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Breda

Antikraak wonen in Breda kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Breda snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

De leukste studentenwijken in Breda

Wil jij tijdens je studententijd in Breda wonen? Dan is het handig om eerst uit te zoeken waar je precies in Breda wil wonen. Je vindt hier daarom de leukste studentenwijken van Breda!

Woonruimte in Breda

Voordat je op kamers gaat, is het handig om te weten welke woonruimtes er in Breda zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen? Lees hier welke woonmogelijkheden je allemaal als student hebt!

Inschrijven in de gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je hiervoor nodig hebt!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.