Skip to main content
Introductieweek Breda

HBO Intro Festival is de introductie van Breda voor alle hbo-studenten aan de Breda University of Applied Sciences en Avans Hogeschool. Tijdens deze introductie maken de nieuwe studenten kennis met de stad Breda en hun nieuwe studiegenoten. Het festival is in 1994 ontstaan vanuit de Avans Hogeschool. De insteek was om eerstejaars studenten kennis te laten maken met de stad Breda. In de loop der jaren is het intro festival enorm gegroeid met hulp van de andere hogescholen in Breda. HBO Intro Festival is nu dé introductie voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten in Breda.

Het HBO Intro Festival is hét festival om je nieuwe studiegenoten (beter) te leren kennen onder het genot van een lekker drankje, terwijl je geniet van de muziek van top artiesten. De entree is gratis en je maakt ook kennis met lokale bedrijven en studentenverenigingen. Zo luid je samen het begin van je studententijd in!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Breda? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Breda makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de studentenverenigingen in Breda? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Breda gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Breda?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Breda

Wil je een hbo-opleiding in Breda volgen? De hogescholen in Breda bieden diverse opleidingen aan. Welke hogeschool in Breda kies jij?

Universiteiten in Breda

Breda heeft geen traditionele universiteit, je kunt er wel studeren aan de Open Universiteit. Daar kun je veel verschillende studies volgen met een vrij karakter.
Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Wat is een ontgroening?
Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies?
Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?
Twijfel jij nog om lid te worden bij een studentenvereniging? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden op een rij gezet!
Waarom studeren in Breda?

Ben jij van plan om te gaan studeren in Breda? Deze stad is een echte studentenstad en heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken! Lees hier waarom Breda ‘the place to be is’!

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Introductieweek Breda

Voor alle nieuwe hbo-studenten in Breda is er jaarlijks een introductie om nieuwe studenten kennis te laten maken met Breda en hun nieuwe studiegenoten.

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.