Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Introductieweek Breda

HBO Intro Festival is de introductie van Breda voor alle hbo-studenten aan de Breda University of Applied Sciences en Avans Hogeschool. Tijdens deze introductie maken de nieuwe studenten kennis met de stad Breda en hun nieuwe studiegenoten. Het festival is in 1994 ontstaan vanuit de Avans Hogeschool. De insteek was om eerstejaars studenten kennis te laten maken met de stad Breda. In de loop der jaren is het intro festival enorm gegroeid met hulp van de andere hogescholen in Breda. HBO Intro Festival is nu dé introductie voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten in Breda.

Het HBO Intro Festival is hét festival om je nieuwe studiegenoten (beter) te leren kennen onder het genot van een lekker drankje, terwijl je geniet van de muziek van top artiesten. De entree is gratis en je maakt ook kennis met lokale bedrijven en studentenverenigingen. Zo luid je samen het begin van je studententijd in!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Breda? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.