Skip to main content

Studentenverenigingen in Breda

Breda is een van de gezelligste studentensteden van Nederland! Je kan studeren bij een van de hogescholen of universiteiten in Breda. Naast je studie wil je natuurlijk ook genieten van het studentenleven. Gelukkig heeft Breda genoeg verschillende studentenverenigingen waar je lid kunt worden.

Lid worden bij een studentenvereniging in Breda

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Tijdens de introductieweek kan je ook naar alle open feesten van de studentenverenigingen. Je leert de verschillende verenigingen dan kennen en je komt meer te weten over de ontgroening. Je kan dan zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Breda?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

BRESS Bredase Studentensport

BRESS, partner van Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences, is met een aanbod bestaande uit meer dan 60 sporten hét sportplatform voor hbo-studenten in Breda. Vanaf de hogescholen ben je met de fiets binnen 5 minuten bij ons sportcentrum.

Comm.on

Meld je aan bij Comm.on als student van de opleiding Communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda.

Ichtus Breda

CSV Ichthus Breda is dé christelijke studentenvereniging in de prachtige stad Breda. Zij staan voor groei, gezelligheid en geloof met een zachte G! Lees er hier alles over.

JCC Breda

Een actieve en ondernemende vereniging die bestaat uit mensen die actief zijn in het bedrijfsleven, maar ook studenten en schoolverlaters in de regio Breda.

S.V. Socialize

Socialize is de studievereniging voor sociale studies in Breda. Wij staan voor veel gezelligheid, het uitbreiden van je netwerk en het verrijken van je studie.

Stichting Midas

Stichting Midas is de studievereniging voor studenten van de opleiding Accountancy aan de Avans Hogeschool Breda.

Student Association Xenia

S.A. Xenia is the international student association directly linked to the Academy for Hotel- and Facility students of Breda University of Applied Sciences.

Studentenvereniging Maximus

Maximus is dé studentenvereniging van Breda. In 2013 zijn ze opgericht door een aantal studenten die zich niet konden vinden in het traditionele studentenverenigingsleven van Breda.

Studentenvereniging Phileas Fogg

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966.

Studievereniging BOLD

BOLD is de studievereniging voor CMD-studenten in Breda en organiseert activiteiten zoals studiereizen, feestavonden, lezingen en veel meer.

Studievereniging Merlijn

Studievereniging Merlijn is een vereniging voor studenten van de opleidingen Bedrijfskunde & Human Resource Management aan de Avans Hogeschool Breda.

Studievereniging Oase

Studievereniging Oase is de vereniging voor studenten van de opleiding Finance & Control aan de Avans Hogeschool Breda.

SV Connect

SV Connect is de studievereniging voor de opleiding Business IT & Management aan de Avans Hogeschool in Breda.

SV ‘t KAG - 't Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de NHTV. Een vereniging waar gezelligheid de boventoon voert. Wat er allemaal mogelijk is, dat lees je nu!

Talpa

SV Talpa is de studievereniging voor chemie studenten bij Avans hogeschool. Hieronder vallen 3 majors CPI, FLO en BTC. De vereniging is opgezet in 2017 en heeft in 2019 een doorstart gemaakt met een gemotiveerd bestuur en een sterk team van commissieleden.

VIRGO

De geschiedenis van studentenvereniging Virgo gaat terug naar 1948. Het is dan ook een van de oudste studentenverenigingen van Breda. Lees er hier alles over.

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.