U bent hier

Woonruimte in Breda

Voor je op kamers gaat, is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen? Waar je ook gaat wonen, zorg ervoor dat het altijd duidelijk is wat je rechten en plichten zijn ten opzichte van je huisgenoten en/of je huisbaas. Lees je contract dus goed door voordat je je handtekening zet en stel zelf een contract op als dat er niet is.

Tip: wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste kameraanbod in Breda? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op de pagina kameraanbod in Breda.

Studentenhuis in Breda

De meeste studenten wonen in studentenhuizen. Het is supergezellig om met andere studenten samen te wonen: samen koken en eten, samen biertjes doen thuis en samen uitgaan. In een studentenhuis delen de bewoners meestal een keuken, douche, toilet en soms een gemeenschappelijke woonkamer. Je hebt natuurlijk wel je eigen kamer. Veel studentenverenigingen in Breda hebben een studentenhuis voor dispuutsleden of verenigingsleden. Dus als je lid wordt bij een studentenvereniging heb je een grotere kans op een kamer in een gezellig studentenhuis.

Antikraak wonen Breda

Antikraak kan erg aantrekkelijk voor jou als student zijn, omdat je vaak weinig betaalt voor veel woonruimte. Je kunt in allerlei gebouwen terecht komen: van een school tot een woonhuis en van een oud kantoor tot een kerk. Weet echter wel waar je aan begint, want bij antikraak zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden.

Gebouwen die antikraak worden aangeboden, staan gepland voor de sloop of hebben een andere bestemming in de toekomst. Het gaat bij antikraak dus meestal om tijdelijke woonruimte. Op elk moment kan je contract worden opgezegd, omdat het pand bijvoorbeeld verkocht of gesloopt wordt. Er is dus een kans dat je regelmatig moet verhuizen. Denk er daarom ook over na hoe je jouw antikraak woonruimte kan inrichten met zo min mogelijk spullen. Zo hoef je niet steeds een heleboel spullen te verhuizen.

Sommige antikraakverenigingen proberen om een nieuwe woonruimte voor je te vinden als je uit je oude woonruimte weg moet, maar dit is niet altijd het geval. Antikraak wonen kan dus wat onzekerheid met zich meebrengen en vraagt om een flexibele houding. Is dit geen probleem voor jou? Lees dan vooral onze pagina over antikraak wonen in Breda.

Wonen in Breda bij een hospes of hospita

Een hospes of hospita stelt een kamer of een gedeelte van zijn of haar eigen huis beschikbaar voor verhuur. Je deelt je huis dus niet met andere studenten, maar bijvoorbeeld met een stel of een gezin. Bedenk dat het wat van je aanpassingsvermogen vraagt om in het huis van een ander te gaan wonen. Maak vooraf duidelijke afspraken met je huisbaas en vraag goed wat wel en niet mag. Je kunt hier waarschijnlijk niet 's avonds met een groep vrienden een klein feestje bouwen in jouw kamer op een doordeweekse dag.

Kamer of appartement in Breda kopen

Je denkt er als student misschien niet meteen aan, maar soms besluiten studenten of hun ouders om woonruimte te kopen. Je hoeft je huis dan niet te delen of je kiest zelf je huisgenoten uit. Bij het kopen van een kamer of appartement komt echter meer kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Daarom zijn er organisaties die zich speciaal op studenten richten en die je het zo gemakkelijk mogelijk maken om woonruimte te kopen. Een kamer of appartement kopen in Breda is vaak wel een goede investering. Kijk dus eens naar de mogelijkheden om een hypotheek te krijgen en/of bespreek eens de mogelijkheden met je ouders. 

Woonruimte in Breda vinden

Het kan best lastig zijn om een kamer in Breda te vinden. Wij schreven daarom een artikel met handige zoektips voor een kamer in Breda. Zo vind je binnen no time de perfecte studentenkamer!

Lees ook

Abonneren op