U bent hier

Wonen in Breda

Breda is een leuke tijd om te wonen tijdens je studententijd. De bourgondische stad van het Zuiden bruist van levendigheid, cultuur en historie. Breda is een mooie stad om tijdens je studentenstad te wonen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten als je gaat wonen in Breda.

Kamers in Breda

Wonen in Breda is echt een aanrader! Je vindt er een diversiteit aan restaurants, winkels, kroegen, bezienswaardigheden, discotheken en noem het maar op. Vind hier je ideale studentenkamer!

Gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Zoektips voor een kamer in Breda

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Breda? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Breda te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Breda

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen? Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Antikraak wonen in Breda

Antikraak wonen in Breda kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Breda snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers