U bent hier

Wonen in Breda

Er zijn heel veel redenen om in Breda te studeren en wonen tijdens je studententijd! Deze bourgondische stad van het zuiden barst van de uitgaansgelegenheden, cultuur en historie. Ook zijn er veel mogelijkheden voor studenten en is er altijd wat te doen. Wil of ga jij ook in Breda wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Breda!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Breda? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven in de gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je hiervoor nodig hebt!

Kamers in Breda

Wonen in Breda is echt een aanrader! Je vindt er een diversiteit aan restaurants, winkels, kroegen, bezienswaardigheden, discotheken en noem het maar op. Vind hier je ideale studentenkamer!

Gemeente Breda

Als je naar Breda verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Zoektips voor een kamer in Breda

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Breda? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Breda te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Breda

Voordat je op kamers gaat, is het handig om te weten welke woonruimtes er in Breda zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen? Lees hier welke woonmogelijkheden je allemaal als student hebt!

Antikraak wonen in Breda

Antikraak wonen in Breda kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Breda snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Lees hier meer.

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers