U bent hier

Ontdek Breda: top 5 culturele hotspots

Wil je een keer wat anders doen dan borrelen in je vaste kroeg? Kom uit je comfortzone en ontdek Breda eens op een andere manier! Heb jij de toeristische highlights van Breda al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Grote Markt Breda

De grote markt is een van de bekendste bezienswaardigheden in Breda. Dit bruisende plein in het hart van het centrum staat bekend om de gezellige terrasjes en goede eetgelegenheden. Regelmatig is het plein het decor voor evenementen zoals Breda JazzHarley dag Breda en carnaval.

Carnaval in Kielegat

Geen culturele hotspot, maar wel een traditie in Breda is uiteraard het vieren van carnaval! Elk jaar staat de stad een hele week op zijn kop vol met feesten, gezelligheid en natuurlijk heel veel bier! Een absolute aanrader om een keer aan deel te nemen dus. Verkleden is wel een must anders ben je niet welkom ;).

Grote Kerk

Midden in het centrum, aan de Grote Markt, staat het belangrijkste monument van de stad: de Grote Kerk. De Grote Kerk wordt ook wel de Onze Lieve Vrouwekerk genoemd en is hét symbool van Breda. De kerk is fraai gedecoreerd en er is een interessante audiotour die je meer vertelt over de geschiedenis van de kerk. Zo zijn er in de Prinsenkapel 17 leden van de Nederlandse koninklijke familie begraven. Ook is er een toren van ruim 97 meter hoog die je kunt beklimmen. Dit is een ware beleving en je hebt op 60 meter hoogte een spectaculair uitzicht over de stad!

Haven van Breda

In het historische centrum van Breda bevindt zich de haven van de stad. Verschillende rondvaartboten voeren je door de haven langs het Spanjaardsgat en de vele monumentale panden die er langs de oevers zijn te vinden. Ook vind je bij het Spanjaardsgat de slotjesbrug. Deze brug hangt vol met slotjes van koppels die zo hun liefde vereeuwigden. 

Kasteel Bouvigne

Een andere must see is landgoed Bouvigne. Dit landgoed heeft een sprookjesachtig kasteeltje met een mooie slotgracht eromheen. Kasteel Bouvigne wordt omringd door drie prachtige kasteeltuinen die op werkdagen gratis te bewonderen zijn tussen 09.00 en 16.00 uur. Door de schoonheid van het landgoed is het een zeer geliefde trouwlocatie onder Bredanaars. Als je dus zin hebt om een wandeling te maken, is dit absoluut een aanrader! 

Tip: Heb je de culturele highlights afgevinkt? Bezoek dan ook de leukste barretjes en restaurants van Breda!

 

Lees ook

canal digitaal
huisdier studenten
Abonneren op