U bent hier

Ontdek Breda: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij café de kleine wereld is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Breda eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Breda al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Grote Markt Breda

De grote markt is een van de bekendste bezienswaardigheden in Breda. Dit bruisende plein in het hart van het centrum staat bekend om de gezellige terrasjes en goede eetgelegenheden. Regelmatig is het plein decor voor vele festivals zoals Breda Jazz, Harley Davidson dag Breda en tijdens carnaval.

Historisch centrum Breda

In het historische centrum van Breda bevindt zich de haven van de stad. Verschillende rondvaartboten voeren je door de haven langs het Spanjaardsgat en de vele monumentale panden die er langs de oevers zijn te vinden.

Winkelen in Breda

Breda is een echte winkelstad, daarom moet je absoluut naar 't Sas zijn geweest. Aan dit knusse binnenplein vind je leuke winkels en een schitterend gelegen terras. 

Kasteel van Breda

Een andere must see is het kasteel van Breda, het staat bekend om de slotgracht en warme band met leden uit het huis van Oranje-Nassau. Het kasteel werd omstreek 1350 gebouwd en diende als woonverblijf van de Hollandse edelman Jan van Polanen. 

Onze Lieve Vrouwekerk

Midden in het centrum aan de Grote Markt staat het belangrijkste monument van de stad: de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de kerk is in 1410 gebouwd. In de kapel liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. De binnen- en buitekant zijn beide fraai gedecoreerd. 

 

Carnaval in Breda

Geen culturele hotspot, maar wel een traditie in Breda is uiteraard het vieren van Carnaval. Elk jaar staat de hele stad een hele week op zijn kop vol met feesten, gezelligheid en natuurlijk heel veel bier! Een absolute aanrader om een keer aan deel te nemen. Verkleden is wel een must anders ben je niet welkom. 

 

TIP: Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook ons blog over de leukste barretjes en restaurants in Breda.

 

 

Lees ook

Malta
Abonneren op