U bent hier

Waarom studeren in Breda?

In Breda zijn verschillende hogescholen en de Open Universiteit gevestigd. Op het gebied van onderwijs zijn er dus mogelijkheden genoeg, maar ook naast je studie wil je alles uit het studentenleven halen. Dit kan allemaal in Breda!

Brabantse gezelligheid

Breda is een van de gezelligste studentensteden van Nederland. Er zijn verschillende studentenverenigingen; van traditionele gezelligheidsverenigingen tot studentenverenigingen met minder verplichtingen. Er is in Breda dus ongetwijfeld een vereniging waar je het naar je zin gaat hebben!

De Brabantse gezelligheid vind je ook terug in de sfeervolle binnenstad met leuke barretjes en restaurantjes. Ga lekker op een terras zitten op de Grote Markt of ga bourgondisch genieten in een echt Brabants café! Op het gebied van uitgaan is er in Breda ook genoeg te doen. De meeste kroegen en discotheken zitten zelfs op loopafstand van elkaar.

Als je Breda eens wil ontdekken als toerist, check dan onze top 5 culturele bezienswaardigheden. Ik kan je alvast beloven dat cultuur snuiven in Breda helemaal niet saai hoeft te zijn. Een belangrijke culturele activiteit is namelijk... carnaval! Tijdens carnaval staat Breda ook wel bekend als Kielegat. In Kielegat is het elk jaar een week lang feest in februari. Je gaat verkleed, drinkt (heel veel) bier, zoent eindelijk die leuke medestudent en dat een week lang. Je begrijpt dus wel dat je carnaval in Breda absoluut niet wil missen!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op