U bent hier

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Breda makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Bredase studentenverenigingen? Je vindt hier alles wat je moet weten als je in Breda gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Breda Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Universiteiten in Breda

Breda heeft geen traditionele universiteit, je kunt er wel studeren aan de Open Universiteit. Daar kun je veel verschillende studies volgen met een vrij karakter. Wil je dus een universitaire studie volgen en in Breda studeren, dan is dit een goede oplossing.

Hogescholen in Breda

Wil je een hbo-opleiding in Breda volgen? De hogescholen in Breda bieden diverse opleidingen aan. Welke hogeschool in Breda kies jij?

Studentenverenigingen in Breda

Breda heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Introductieweek Breda

Voor alle nieuwe hbo-studenten in Breda is er jaarlijks een introductie om nieuwe studenten kennis te laten maken met Breda en hun nieuwe studiegenoten.

Waarom studeren in Breda?

Ben jij van plan om te gaan studeren in Breda? Deze stad is een echte studentenstad en heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken! Lees hier waarom Breda ‘the place to be is’!

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Breda Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?