U bent hier

Studeren in Breda

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Breda makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Bredase studentenverenigingen?

Universiteiten in Breda

Breda heeft geen traditionele universiteit, je kunt er wel studeren aan de Open Universiteit. Daar kun je veel verschillende studies volgen met een vrij karakter. Wil je dus een universitaire studie volgen en in Breda studeren, dan is dit een goede oplossing.

Hogescholen in Breda

Ben je van plan om een HBO studie in Breda te gaan volgen? Je kunt terecht bij een van de hogescholen in Breda. Hogescholen gevestigd in Breda bieden een diversiteit aan opleidingen, schakelprogramma's en minors. Welke HBO studie in Breda kies jij?

Studentenverenigingen in Breda

Breda heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Zo werkt afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Introductieweek Breda

Sinds 1994 organiseren studenten van Avans Hogeschool, NHTV en KMA een introductieweek om nieuwe studenten kennis te laten maken met Breda en hun nieuwe studiegenoten. Superleuk!

Waarom studeren in Breda?

Ben jij van plan om te gaan studeren in Breda? Deze stad is een echte studentenstad en heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken! Lees hier waarom Breda ‘the place to be is’!

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Breda Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?