← Terug naar overzicht

Mijn kamer opknappen in 1 dag

studentenkamer opknappen

Nog maar een maandje voordat het nieuwe studiejaar weer gaat beginnen. Spannend! Ga jij wel voor het eerst studeren en gelijk op jezelf wonen? Of misschien is je huidige studentenkamer wel toe aan een opknapbeurtje. Wij vertellen je graag hoe jij zelf je studentenkamer kunt opknappen, je kan namelijk meer dan je denkt!

Een dagje klussen

Als je gaat verhuizen naar jouw studentenkamer, wil je natuurlijk wel dat het aanvoelt als thuiskomen. De allereerste - en makkelijkste - stap is om je muur een kleurtje te geven. Maar hoe verf ik een muur? Er zijn verschillende manieren, maar de makkelijkste is door het gebruiken van een roller! Misschien vraag je jezelf nu wel af: "Welke roller heb ik nodig?" Het belangrijkste bij het kopen van een verfroller is dat je er een koopt die goed is voor de oppervlakte die je gaat verven. Heb je houten latten op de muur? Dan moet je een andere verfroller gebruiken dan wanneer je over behang heen gaat verven. Maar dan rest nog de vraag: welke kleur doe je op je muur? Als je keuzestress hebt kun je bij de Gamma een gratis kleurtester bestellen! Met deze tester verf je een klein stukje op de muur om te kijken of de kleur mooi staat in je kamer. Easy peasy, want nu hoef je niet je hele studentenkamer opnieuw te schilderen als je de kleur niet mooi vindt ;-)!

Handig

Speciaal voor jou als aankomende student heeft de Gamma video's gemaakt waarin ze jou laten zien dat klussen helemaal niet moeilijk is. Jouw vader hoeft heus niet het wandje in jouw kamer te verven, met Gamma's tips kun je dat helemaal zelf! Hoe verf je een muur of plafond? Of hoe hang ik eigenlijk die toffe plafondlamp op? No worries, met deze how to video's lukt het je helemaal zelf!

Spullen kopen

Als je je jouw studentenkamer gaat opknappen, heb je natuurlijk wel wat spullen nodig. Uiteraard verf en een roller, maar denk ook aan een verfbak waar je alle verf in doet en je de roller uitrolt. Daarnaast moet je natuurlijk de randjes afplakken en heb je afdekzeil nodig om je mooi gelegde vloer te beschermen tegen verfspetters. Er is altijd een Gamma in de buurt om de benodigde spulletjes te kopen. Je kunt hier ook gereedschap huren per dagdeel, weekend of week. Ideaal als jij zelf geen betonklopboor in huis hebt, maar ook niet de behoefte voelt om dit aan te schaffen ;-). Kun je wel mooi al je plankjes en kastjes aan de muur hangen, maar hoef je geen directe grote uitgaven te doen! 

We hopen dat je met de how to video's inziet dat het helemaal niet moeilijk is om zelf een beetje te klussen. Even een dagje de schouders eronder en je herkent je kamer niet meer terug! Wil jij graag op jezelf wonen en je studentenkamer opknappen, maar moet je dan wel eerst een kamer vinden? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden