← Terug naar overzicht

Ontgroening 2020

kennismakingstijd

2020 is ongetwijfeld een van de gekste jaren die wij gaan meemaken. De colleges zijn online, de discotheken dicht en festivals kunnen we deze zomer wel vergeten. Ook voor aankomende studenten gooit het coronavirus roet in het eten. Want je studententijd bestaat niet alleen uit studeren, maar ook uit veel gezelligheid. Veel studenten kiezen er dan ook voor om lid te worden van een vereniging. Maar hoe dat dit jaar gaat, is nog maar de vraag. Want hoe introduceer je nieuwe leden op de vereniging als iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden en je maar met 30 man in een ruimte mag zijn? De ontgroening of kennismakingstijd zal er dit jaar dan ook heel anders uit komen te zien. Wat kun je nou verwachten van de ontgroening 2020?

Ontgroening

Normaal gesproken duurt de ontgroening of kennismakingstijd (KMT) ergens tussen de 2 dagen en 3 weken. Tijdens de ontgroening of KMT maak je allerlei gekke dingen mee. Er wordt tegen je geschreeuwd, je wordt vies, je eet rare dingen, je doucht niet en slaapt nauwelijks. Ook zing je een heleboel liedjes, leer je de geschiedenis en termen van de vereniging kennen en je wordt af en toe voor gek gezet. Het doel hiervan? Dat is eigenlijk heel simpel. Als je het als groep samen zwaar hebt, ontstaat er sneller een sterke band tussen de leden. Een ontgroening is dus niets anders dan een middel om jullie als groep te binden. Houd dit dus vooral in je achterhoofd tijdens de ontgroening en bedenk dat je er later om kunt lachen!

Tip: wil je meer weten over hoe het er bij een ontgroening aan toegaat? Wij vertellen je alles wat je over een ontgroening moet weten.

Ontgroening 2020

Dit jaar zal de ontgroening er natuurlijk heel anders uit komen te zien. Maar hoe dan precies? Wij deden wat onderzoek en kwamen erachter dat veel verenigingen nog druk bezig zijn om de ontgroening 2020 coronaproof te laten verlopen. Op de website van A.S.C./A.V.S.V. lezen wij bijvoorbeeld dat de KMT in kleine aantallen zal verlopen. Over het Groningse Vindicat en Albertus lezen we op ukrant dat de fysieke ontgroening 2020 helemaal niet doorgaat. Wel zijn deze verenigingen druk bezig met een alternatief programma. Zo wordt er nagedacht over het doen van rondleidingen in kleine groepjes en online manieren om de vereniging te leren kennen. Ben je benieuwd wat de studentenverenigingen in Breda Studentenstad met de ontgroening 2020 doen? In ons overzicht van studentenverenigingen vind je alle verenigingen en hun contactgegevens!

Wel of niet lid worden van een studentenvereniging

Er zijn veel voordelen van lid worden bij een vereniging. Je maakt vrienden voor het leven, bouwt een netwerk op en het is natuurlijk heel gezellig. Studentenverenigingen organiseren vaak de tofste feesten, er zijn veel mogelijkheden om te reizen met je jaarclub of dispuut en met een beetje geluk kan je ook in een verenigingshuis wonen. Nu kunnen veel activiteiten voorlopig niet doorgaan, maar wij raden je toch aan om lid te worden! De verenigingen doen er alles aan om de nieuwe lichting zo goed mogelijk te introduceren op de vereniging. En met een beetje geluk kunnen de regels in de komende maanden verder versoepeld worden, waardoor er ook op de verenigingen meer mogelijk wordt. Ook heeft het lidmaatschap bij een vereniging nog steeds zijn voordelen in deze lastige tijd. Je leert een heleboel nieuwe mensen kennen, je wordt wegwijs in Breda Studentenstad en er komen gewoon plekken vrij in de verenigingshuizen na de zomer. Ook kunnen de ouderejaars je alles vertellen over de vereniging, leuke plekken in de stad en je misschien zelfs tips geven voor je studie. Twijfel je nog steeds of je lid wil worden? Lees dan ook alle voordelen en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Niks missen van het studentenleven in Breda Studentenstad? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates met toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers, leuke vacatures, lokale kortingsdeals en vette evenementen!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden