← Terug naar overzicht

Nieuwe mensen ontmoeten in Breda

Waar kan je mensen ontmoeten in Breda?

Zelf kom ik niet uit Breda, maar ik woon hier inmiddels al anderhalf jaar. In het begin kende ik helemaal niemand, wist geen leuke plekken en kon de manier waarop ze spraken niet goed verstaan. Inmiddels heb ik meerdere kennissen, ken ik Breda als mijn eigen broekzak en spreek ik het dialect vrij redelijk. Ook al zullen de meeste mensen uit Breda over het dialect gedeelte anders denken.

Hoe heb ik meer mensen leren kennen in Breda?

Ook al is Breda een middelmatig grote stad, de inwoners hebben een dorpsmentaliteit. Dit houdt in dat ze open, vriendelijk en sociaal zijn. Iedereen lijkt elkaar te kennen in Breda. Toen ik voor de eerste keer een kroeg of frietenzaak/patatzaak binnen liep, merkte ik gelijk dat de mensen nogal luid waren en zich enorm met elkaar vermaakte. De mensen in Breda zijn enorm sociaal en beginnen al snel een conversatie met je als je voor het eerst ergens komt. Doen ze dat niet, dan is de kans groot dat ze wel terug praten als jij het gesprek begint en de moeite waarderen. Gewoon doen dus!

Brabantse gezelligheid

Nergens is het zo gezellig als in Brabant, althans dat zeggen zij zelf dan... Het Zuiden van Nederland staat in het algemeen bekend om de gezelligheid die hier overal te vinden is. Breda is zelfs al een jaar lang de gezelligste stad van Nederland genoemd. De meeste mensen die ooit door heel Brabant getrokken zijn geven aan dat gezelligheid het beste te vinden is in Brabant. Volgens veel Limburgers, die zelf ook bekend staan om gezelligheid, is Breda een van de weinige plekken buiten hun provincie waar evenveel, of zelfs meer, gezelligheid te vinden is.

Gezelligheid is erg belangrijk voor het imago van Breda, door dit imago is aanzienlijk meer toerisme en visite. Vraag maar aan iemand van buiten Breda waarom zij naar Breda gekomen zijn. Het antwoord zal gegarandeerd het woord gezelligheid bevatten.

Iedereen kan mensen ontmoeten in Breda

Breda heeft de meeste kroegen per vierkante meter in Nederland. Dus als je snel contact wilt leggen in Breda, dan is er genoeg keuze. Voor de mensen met autisme die gehinderd worden met contact leggen is er ook een oplossing! Het ABCafe is een netwerkborrel voor en door normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een autisme spectrum stoornis, wat ook wel bekend staat als “ASS”, in Breda.  De aanwezige vrijwilligers hebben zelf ook allemaal een vorm van autisme. De entreekosten zijn er niet! Het is geheel gratis om binnen te lopen en geholpen te worden met contacten leggen. Alleen consumpties zijn voor eigen rekening, net zoals de eventuele deelname aan de uitstapjes die soms geregeld worden.

Voor iedereen is er in Breda een manier om vrienden te maken of simpelweg contacten te leggen. Kom langs en wordt overdonderd door de gezelligheid die deze prachtige stad te bieden heeft. Zoek je nog een lekker restaurantje? Lees dan lekker, maar goedkoop uiteten in Breda!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden