← Terug naar overzicht

Sportcentra in Breda

Waar kan je het best sporten in Breda?

We weten allemaal dat sporten erg belangrijk is voor onze vooruitgang en gezondheid. Maar als we heel eerlijk zijn, sporten de meesten van ons met tegenzin. Wie wilt er nou liever zo veel sporten dat het zweet uitbreekt, dan thuis in een lekker warm bedje blijven? Ik ben er onlangs achter gekomen dat sporten veel meer kan zijn dan alleen zweten in een stinkende kamer. Pas geleden ben ik naar een sportcentrum in Breda gegaan, waar ik heb geleerd dat sporten leuk kan zijn en het makkelijker is om vol te houden dan verwacht.

Sportscholen in Breda

Na een lange stressvolle dag in de universiteit heb ik iets nodig om mijn stoom af te kunnen blazen. Mijn nieuwe manier om voor een moment aan het drukke studentenleven te ontsnappen is door te gaan sporten. Bijvoorbeeld bij de Bress, waar ze maar liefst 60 verschillende binnen-en-buiten sporten aanbieden. Je kunt hier gewoon je ding doen, maar als je liever begeleiding wilt met het sporten, dan is dat uiteraard ookmogelijk! Bress biedt namelijk voor iedereen gratis begeleiding aan bij elke sport die ze willen beoefenen. Sport je liever in een groep dan alleen? Ook dan heeft Bress een oplossing. Je kan namelijk teamsporten beoefenen en zelfs live & virtuele groepslessen volgen. Voor ieder wat wils, dus! Naast Bress heb je in Breda ook Fit For Free en Sportschool Pellikaan. Als je van zwemmen houdt, dan is Sportschool Pellikaan een goede voor jou, want ze hebben hier ook een zwembad!

Sportcafé van Bress

Het voordeel van Bress is dat het ook een sportcafé heeft. Na lekker gesport te hebben met een groepje is het vaak leuk om met z’n allen een drankje te doen. Dat kan in het sportcafé van Bress. Daar valt van alles te bestellen, van gezonde proteïne drankjes tot een lekker koud biertje. Veel mensen die verschillende sporten beoefenen komen samen om te praten over verschillende soorten sporten en wat zij er leuk aan vinden. Er worden tips gegeven en verhalen vertelt die interessant zijn voor sportliefhebbers. De Brabantse mentaliteit spat er van af, doordat iedereen elkaar helpt en met elkaar praat. Hierdoor leer je veel over andere sporten en of dit eventueel iets voor jou zou kunnenz ijn. Zelf ben ik meerdere keren uitgenodigd om samen een andere sport te proberen met een groepje mensen die ik in het café heb leren kennen. Er is een enorm gezellige sfeer in het café, dat zorgt voor een perfect einde van een rustgevende, gezonde dag. 

Zou je wel meer willen bewegen, maar heb je de motivatie nog niet begonnen? Lees dan alles over fitness in Breda!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden