← Terug naar overzicht

Bioscopen in Breda

Waar je het best films kan bekijken in Breda

Als Media en Entertainment student in Breda, ben ik erg geïnteresseerd in film en wil ik zeker op de hoogte blijven van de nieuwste films die in Breda te zien zijn. Gelukkig heeft Breda enorm veel variatie in bioscopen en films die daar aangeboden worden. Ik geef je een overzicht!

Kinepolis Breda

De bekendste bioscoop van Breda is de Kinepolis. Het kwaliteit wat betreft het prachtige beeld en het super geluid. De zalen zijn lekker ruim en ze draaien alle films die momenteel in de bioscoop draaien. Als je voor de film een hapje wilt eten, dan kan dat zeker ook in de Kinepolis. Er is namelijk een super netjes restaurant waar een lekker diner te verkrijgen is. Wat volgens sommige mensen ook erg fijn is aan de Kinepolis, is de mogelijkheid om de sommige films juist niet in 3D te kijken. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er genoeg parkeervoorzieningen zijn, maar dat is voor de Kinepolis geen enkel probleem. Er zijn veel positieve reacties over de parkeervoorzieningen van de Kinepolis. Het enige nadeel van de Kinepolis, zijn de snacks die in de bioscoop te verkrijgen zijn. De popcorn, chips en andere snacks zijn een stuk minder dan bij concurrerende bioscopen.

Pathé Breda

Zoals elke middelmatige grote stad in Nederland, heeft Breda ook een Pathé bioscoop. Hier worden voornamelijk alleen Hollywood films bekeken die een grote kans hebben om wereldwijd veel geld te verdienen. Er zijn mooie zalen met goede kwaliteit in beeld en geluid. De snacks in Pathé zijn helaas wel enorm duur, dus bereid je daarop voor ;-). Een ander nadeel is het parkeren. Parkeren bij Pathé kost, in tegendeel tot de concurrent, veel geld. Gelukkig hebben we een studentenov, dus die parkeerkosten zullen voor ons geen probleem worden. Wat wel een enorm voordeel aan Pathé is, zijn de gemakkelijke en zeer comfortabele ligstoelen mét houder voor je drankjes!

Chassé Theater & Cinema Breda

Als je fan bent van theater en film, dan is Chassé Theater & Cinema de beste plek in Breda voor jou. Chassé is een groot theater in de binnenstad van Breda. Het theater ligt naast de oude Kloosterkazerne en het is vernoemd naar de legerofficier David Hendrik Chassé. Het theater heeft een prachtige inrichting van binnen en trekt veel aandacht. De auto kan goed geparkeerd worden. Bij Chassé kun je ook terecht voor het avondeten, al is de dinerkaart wel beperkt.

Filmhuis Breda

In Filmhuis Breda, zijn in tegendeel tot andere bioscopen in Breda, juist geen wereldwijd succesvolle films te zien, maar minder bekende films uit Nederland en buitenland. Er zijn vooral veel bijzondere films, documentaires en roadmovies. Arthouse film is duidelijk de motor van het Filmhuis van Breda. Het overduidelijke merendeel van de werkers in het filmhuis zijn vrijwilligers die werken voor liefde van film. De zaal van het filmhuis zijn authentiek oud en er is ook veel genot van lekker eten en fijne livemuziek. Het filmhuis van Breda is een culturele ontmoetingsplek in het centrum van de stad. Ook organiseert het filmhuis 1 á 2 keer in de maand een filmavond in de theaterzaal van de Nieuwe Veste (Huis Ocrum).

Wil je voordat je naar de film gaat ook nog even een hapje eten? Ga dan lekker, maar goedkoop, uiteten in Breda!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden