← Terug naar overzicht

Breda verwelkomt de Sint

Hoe vier je een goedkoop Sinterklaasfeest in Breda?

We keken allemaal ooit uit naar het moment dat de Sint weer in het land was, maar op een bepaalde leeftijd is het meer een moment van stress geworden...

Dure decembermaand

Als student is sinterklaas geen leuk feest meer. Vaak word van me verwacht dat ik cadeaus haal voor familie, vrienden en soms collega’s. Iets er na is ook nog eens kerst waarvoor ook geld uitgegeven moet worden.. Het kan allemaal veel te veel worden, daarom probeer ik nu uit te leggen hoe jij jouw sinterklaas zo goedkoop mogelijk kan houden, zonder de gezelligheid van het feest te verliezen.

Sinterklaas intocht 2019

In Breda komt op 16 november 2019 om 12:45 binnen in ’t Spanjaardsgat. Samen met 250 pieten zal hij die dag te vinden zijn op de Grote Markt. Daar zal een groot feest zijn met leuke muziek, evenementen en snoep. Als je samen met een jonger persoon die magie van het sinterklaasfeest wilt ervaren dan is deze dag met dit feest in Breda absoluut niet te missen.

Sinterklaas vieren met een budget

De vraag is nu, hoe kan je zelf ook een leuk sinterklaasfeest hebben? Nog belangrijker misschien, hoe kan je sinterklaas zo goedkoop mogelijk vieren? Een algemene, maar zeker handige tip is om de aankopen voor cadeaus lang voor het sinterklaas te doen. Dan kan je veel voordeel hebben aan aanbiedingen en winkelacties die in een andere tijd in het jaar voorkomen. Het hele jaar kan je zoeken naar sinterklaascadeaus en ze ook al aanschaffen. Het is vaak duidelijk dat rond sinterklaas en kerst sommige producten een stuk duurder worden, omdat mensen dan pas gaan inkopen voor cadeaus. Geniet dus van de voordelen van cadeaus eerder kopen, voordat de prijzen omhoog gaan… Sinterklaas is een bepaalde tijd in het land, maar dat betekent niet dat je het feest al die tijd moet vieren. Stel het feest wat uit of vier het alleen op 5 december, dat scheelt niet alleen veel geld, maar het bouwt ook nog de spanning op van het uitdelen van de cadeaus.

Surprises maken!

Gezelligheid is altijd belangrijker dan de cadeaus zelf, daarom is een avondje samen komen voor een sinterklaas surprise een geweldige oplossing. Het is niet alleen super gezellig en spannend, maar ook nog eens handig voor jouw uitgaven! Tijdens een surprise kan een budget afgesproken worden met iedereen die mee doet. Ook gaat het bij surprises vaker om creativiteit dan om de cadeau zelf. Dit kan bijna gratis gedaan worden met een leuk en grappig gedicht. Het kost alleen maar een pen en een papier. Herinner jij jouw cadeaus van jouw oma nog? Vroeger kreeg ik van mijn oma of van een tante cadeaus als sokken of een etui... Als kind vond ik zo’n cadeaus een enorme tegenvaller, maar als student vind ik zulke nuttige cadeaus veel leuker dan typische cadeaus waar ik eigenlijk niks aan heb. Ook zijn die nuttige cadeaus vaak veel goedkoper dan een normaal sinterklaas cadeautje.

Weet je niet zo goed wat je moet maken als surprise? Lees dan de blog van Rebecca met deze 5 ideeën voor een snelle surprise!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden