← Terug naar overzicht

TOF: Cultkitchen in Breda

Voor alle kunstzinnige mensen in Breda is dit een 'must see'.

Als media and entertainment management student in Breda ben ik voornamelijk nieuwsgierig naar creatieve projecten waar mensen uit Breda aan werken. Vandaar dat ik vaak te vinden ben in Cultkitchen op de Lachappellestraat 7.

Cultkitchen

Cultkitchen is een galerie, een workshop-annex cursus-atelier, een muziekstudio/repetitieruimte en een professionele kunstenaarswerkplaats. Er is dus enorm veel te doen voor creatieve mensen. Zelf heb ik meerdere cursussen gevolgd en heb ik leren schilderen op een gevorderde manier. Cultkitchen verhuurd de creatieve ruimtes ook voor presentaties, fotoshoots, filmlocaties, vergaderingen, huiskamerconcerten en workshops. De workshops worden al een tijdje druk bezocht, maar de huiskamerconcerten ook steeds meer.

Muziek

Jong talent met een beginnend bandje treden vaak op in het pand. Vaak is er gratis toegang tot de concerten en komen veel mensen samen om te genieten van een Bredaas bandje wat hoopt bekend te worden. Op datzelfde podium worden ook presentaties gegeven over projecten van creatieve Brabanders en worden eventuele vragen over dat project beantwoord. Terwijl je geniet van het huiskamerconcert of ander entertainment op het podium kan je zitten in een informele hangplek en relaxen. Ook zit je dan centraal in de kamer en kan je de kunst op de muren het best waar te nemen.

Art

Op elke muur hangt een schilderij, de een nog mooier dan de ander. Wat Cultkitchen vooral bijzonder maakt is de aandacht wat gegeven wordt voor startende, lokale artiesten. Toen ik er voor het eerst was liep ik geamuseerd door het pand. Ik zag een rek met boeken die van een Bredaase auteur bleek te zijn. De auteur had zijn derde boek uitgebracht en werd gepromoot in Cultkitchen. Ook had de auteur meerdere toespraken gehad op het podium. De boeken waren voor een redelijke prijs, veel goedkoper dan boeken in een boekhandel. De boeken zijn ze van een lokale schrijver, die niet genoeg aandacht had gekregen.

Locatie

Het pand van Cultkitchen is 1 minuut lopen van het treinstation van Breda. In een smal steegje tegenover het station ligt het pand. Er ligt een rode loper en de deuren staan open. Kunst is van buiten al te zien en nodigt uit om binnen een kijkje te nemen. Een van de grotere evenementen die Cultkitchen dit jaar gehad heeft is de Cultuurnacht van Breda. Het werd op 26 januari georganiseerd van 19:00 tot 24:00 uur. Er was een expositie van Raymond Assink te waarnemen die gedurende de avond een nieuw schilderij maakte. Vanaf 20:00 uur waren ook pop rock & funky soul funky covers live te horen van de band Pinball rock. Het was een geslaagde avond en maakte duidelijk dat Cultkitchen een van de vele plekken is in Breda die bezocht moet worden.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden