← Terug naar overzicht

De lekkerste pannenkoeken voor Nationale Pannenkoekendag

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag! Voor mij persoonlijk één van de leukste dagen van het jaar, aangezien pannenkoeken mijn lievelingseten zijn. Al van kinds af aan eet ik niets liever. Pannenkoeken bakken is een hobby van mij en ik word steeds creatiever in het bedenken van nieuwe combinaties voor op mijn pannenkoek. Vandaag deel ik met jullie een aantal recepten voor de allerlekkerste pannenkoeken. Na het lezen hiervan weet jij ongetwijfeld wat je vanavond op tafel tovert.

Basisrecept 

Voor de eerste drie recepten in deze blog kun je een basisrecept voor pannenkoekbeslag gebruiken. Het is erg makkelijk om zelf je beslag te maken. De ingrediënten heb je vaak gewoon in huis!

Benodigdheden voor 2 tot 3 personen:
• 250 gram bloem
• 500 milliliter melk
• 2 eieren
• Snufje zout
• Boter of olie om in te bakken

Zeef de bloem en mix dit met het zout en de helft van de melk. Voeg al mixend met een garde één voor één de eieren toe. Tot slot voeg je beetje bij beetje de rest van de melk toe.

Zorg ervoor dat je pan heel heet is en de boter goed is verwarmd voordat je het beslag erin doet. Giet vervolgens het beslag in de pan, draai de pan rond en gebruik een van onderstaande ideeën om de pannenkoek zijn finishing touch te geven.

Pannenkoek vol liefde

Het eerste recept is een unieke en lekkere zoete pannenkoek: een pannenkoek met frambozen, banketbakkersroom en poedersuiker.

Nadat je het beslag in de pan hebt gedaan, druk je zachtjes wat frambozen in het beslag. Zet het vuur laag en laat de pannenkoek gaar worden. Om een optimaal resultaat te behalen, leg je een deksel op de pan en keer je de pannenkoek niet om (hier kunnen de frambozen niet goed tegen). Als de pannenkoek klaar is, strooi je er poedersuiker overheen en voeg je een lekkere dikke klodder banketbakkersroom toe. Deze kun je heel makkelijk zelf maken met een mix van Dr. Oetker.

Gevulde spinazie pannenkoek met geitenkaas

Deze hartige pannenkoek variant is voor velen een favoriet en niet moeilijk om te maken. Terwijl je in een pan een naturel pannenkoek bakt, verhit je in een wok wat olie. Vervolgens voeg je 500 gram verse bladspinazie toe en roerbak je dit tot het geslonken is. Voeg daarna de geitenkaas toe en laat deze smelten. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
Leg een pannenkoek op een bord, verdeel het spinaziemengsel erover en strooi er eventueel nog wat pijnboompitjes overheen. Rol de pannenkoek op en geniet! 

Regenboog pannenkoeken

Een normale pannenkoek saai? Ga dan eens voor een roze, oranje of groene pannenkoek!
Voeg aan het basis beslag 50 milliliter van een van de volgende groentesappen toe om te zorgen voor een kleurrijke pannenkoek:
• Wortelsap voor een oranje pannenkoek;
• Bietensap voor een roze pannenkoek;
• Spinazie en/of komkommer sap voor een groene pannenkoek.

Bak de pannenkoeken zoals beschreven en beleg ze met wat jij lekker vindt!

Guilty free pannenkoeken

Door pannenkoekbeslag te maken van alternatieve ingrediënten, hoeven ze niet ongezond te zijn. Deze pannenkoekjes zijn voedzaam en heerlijk op elk moment van de dag: als ontbijt, lunch of diner!

Benodigdheden (voor 1 persoon):
• 1 ei
• Een halve banaan
• 1 eetlepel hüttenkäse
• Olijfolie om in te bakken

Splits het ei en prak de banaan. Meng het eiwit met de hüttenkäse en voeg de geprakte banaan toe. Verhit olijfolie in de pan en maak 3 kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak een paar minuutjes, keer om en bak tot ze goed en gaar zijn.

Fijne Pannenkoekendag!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Malta
Abonneren op