← Terug naar overzicht

Augmented reality-tour Breda

Wil jij Breda op een unieke manier beleven door een reis door de tijd terwijl je door de stad loopt? Dat kan nu met de augmented reality-tour door Breda!

Wat is augmented reality?

Nu vraag je je misschien als eerste af wat augmented reality (AR) eigenlijk is. Iedereen kent Pokémon Go of Snapchat wel. Als je je camera ergens op richt, komt er op je scherm een soort extra laag overheen zoals Pokémon, een Pokéball of konijnenoren. Het is dus een soort digitale laag over de gewone wereld, maar dan via je telefoon of een speciale bril die je op kunt doen. Het idee voor de toekomst is dan natuurlijk dat je bijvoorbeeld een speciale AR bril op hebt of lenzen en als je naar de bushalte kijkt je via je ‘scherm’ de bustijden ziet staan. Een hele interessante ontwikkeling dus!

Breda ontdekken

De stad Breda heeft heel goed ingespeeld op deze ontwikkeling door een augmented reality-tour door de stad op te zetten. Ik mocht hem als een van de eersten testen! Omdat de tour nog niet op alle telefoons werkt, kregen wij standaard een leentelefoon. We openden het programma en kregen een digitaal kaartje te zien van Breda. Hierop stonden een aantal bezienswaardigheden die gemarkeerd waren. Als je erop klikte kreeg je een scherm waarop stond navigeer naar. Één voor een streepten we de bezienswaardigheden af.
Zodra we waren aangekomen opende er een scherm waarop werd aangegeven waar we onze camera op moesten richten. Zo zat er onder het gemeentehuis een luik die openging zodra we onze telefoon erop richtte. Er werd een verhaal verteld over dat het vroeger een gevangenis was geweest. We zagen de ratten en de gevangenen echt bewegen. Het was heel gek om te zien, omdat zodra je naast je camera kijkt het gewoon een dicht luik is.

Op deze manier gingen we verschillende bezienswaardigheden af. Iedere plek was weer heel anders. Zo kon je bij het kasteel echt door de projectie heen lopen, terwijl er steeds iets nieuws verteld werd. Je werd echt één met het verhaal en je scherm.

Aan het eind van de tour heb ik allerlei feitjes geleerd over Breda, waar ik normaal nooit achter was gekomen. Je hoeft nu geen lange verhalen meer aan te horen van een gids. Je kunt helemaal zelf bepalen waar je als eerste heen wilt en je kunt ondertussen ook gewoon even pauzeren, een terrasje pakken of wat shoppen. Je zit niet vast aan een tijdslimiet of vervelende toeristen. Het enige wat je hoeft te doen is de Breda AR-stadstour app te downloaden en aan de slag te gaan. Laat je verbazen door alle interessante dingen die Breda te bieden heeft!

Benieuwd naar de andere foto's? Check dan de beeldbank!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op