← Terug naar overzicht

Dit is waarom jij mee moet doen aan de introductieweken!

Eindexamens afgerond, check! Dan begint nu het volgende avontuur: een nieuwe opleiding. Maar hoe bereid je je nu het beste voor op je eerste dag straks op de hogeschool of universiteit? Juist, een introductie! Twijfel je nog om mee te doen aan een introductie van je opleiding? Wij geven je 4 redenen waarom je juist wel mee moet doen aan de introductieweken!

1. Nieuwe studiegenoten leren kennen

Nieuwe mensen ontmoeten blijft altijd spannend. Maar je kan je later in de eerste periodes van je studie onwijs je voordeel meedoen! Naast dat het niet alleen leuk is om met de mensen die je hebt leren kennen tijdens het introkamp samen naar school te reizen, doe je je ook voordeel mee met projectgroepen. Uit eigen ervaring weet ik dat je niet altijd in een projectgroep komt met mensen die je kent en dus dezelfde manier van werken/denken hebben. Dit kan een hoop werk en frustraties schelen wanneer je met mensen werkt die je al wat beter kent.

2. Schaamteloos je inner-Beyoncé ondekken

Niets is zo lekker om luidkeels mee te zingen met je favo nummer. Wanneer je thuis bent, kan de hele familie meegenieten van jouw zangkunsten... Helaas worden deze niet altijd erkent en zakt de moed je in de schoenen. Hier is echter wel een oplossing voor! De introductie van je nieuwe opleiding, want naast dat iedereen natuurlijk (kneiter) lam is en luidkeels met jou mee zal zingen, zal niemand het ook niet opmerken dat je stiekem toch wel een beetje als een oude geit klinkt. Daarom enjoy the moment en go fot it!

3. De leukste verhalen ontstaan op intro

Sappige roddels en gênante verhalen... We smullen er stiekem allemaal van. Tijdens de introductie gebeuren er genoeg gênante dingen... Iemand die dronken van de bar valt, iemand die een blauwtje loopt, iemand die een nummer fikst waarvan jij dacht dat dat toch niet zou lukken... Heb je er genoeg van om al die verhalen maar aan te horen en het niet zelf te hebben gezien? Ga mee om het niet te missen!

4. Carnaval 5.0

Kan jij geen genoeg van carnaval krijgen en zou je het liefst het hele jaar door je willen verkleden? Op introductie gaat het niet om de nieuwste fashiontrends van de catwalk. Wel zijn er te gekke feesten die vaak ook een thema hebben...een mooie gelegenheid om (nieuwe) carnaval outfit te scoren.

 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden