← Terug naar overzicht

Tips voor de eindexamens

Blokken tot diep in de nacht om nog even snel die paar hoofdstukken voor het examen van morgen erin te stampen. Het bekende nachtwerk... Ik weet er alles van. De examens beginnen 14 mei 2018, een spannende maar ook zeer stressvolle periode. Francine Oomen zou er best een boek over mogen schrijven ‘ Hoe overleef ik mijn eindexamens’? Wees gerust, in dit blogje geef ik je een paar gouwe ouwe tips die jou zeker gaan helpen!

Social detox

Steeds vaker lees je in artikelen en zie je in het nieuws dat door onze smartphone wij als mens continu aan staan. Je bent altijd alert en bent bang dat je iets mist en daardoor raken wij verslaafd aan de smartphone. Dit fenomeen heet ook wel Fomo (fear of missing out) of Fobo (Fear of a better option). Door deze continue alertheid levert dit dus ook veel stress op. Dus schakel je mobiel even uit en zeker tijdens de examens. Je hoeft niet bang te zijn iets te missen aangezien iedereen van jouw leeftijd ook hard aan het leren is ;).

Ga voor comfort

Deze tip zal misschien niet geheel onbelangrijk zijn. Wanneer jij je goed voelt zijn de prestaties ook beter! Dus pak je favo trui, shirt of trek je lucky sokken aan. Het gaat erom dat jij lekker in je vel zit en dat houd dus niet in go for comfort! Een betere reden is er niet om misschien je meest gekke outfit aan te trekken!

Treat yourselft

Blokken, lezen, samenvatten on repeat is ook weer niet goed. Het is niemand (ook niet van mij) zijn grootste hobby. Toch is het ook belangrijk dat je de tijd voor jezelf neemt en niet te veel gaat leven als een kluizenaar. 

Heel veel succes met de eindexamens! Vergeet niet naast hard te leren ook zo nu en dan te ontspannen en leuke dingen te doen!
You can do this!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden