← Terug naar overzicht

Reistips die parentproof zijn

Op je vakantie met je ouders saai? Wel nee! Naast dat iedere vakantie natuurlijk mooi is meegenomen, is op vakantie met je ouders toch (net) wel iets anders dan met vrienden of studiegenoten. Hoe haal je het beste uit de deze trip met je ouders? Wij geven je je de meest originele tips en leuke hotspots die parent proof zijn. Ben je benieuwd naar onze suggesties? Lees snel verder!

Back to nature

Je zal ongetwijfeld wel eens met familie of vrienden een recreatiepark hebben bezocht. Heerlijk weer terug de natuur in... Echter, wanneer je iets originelers wil dan een recreatiepark, kan je kijken naar natuurhuisje. Hierbij kan je een huis/hut huren midden in de natuur. De prijzen zijn variërend en hierbij kan je het zo gek maken als je zelf wil. Er zijn vele mooie locatie die midden in de binnenlanden liggen en die naast het mooie uitzicht en heerlijk zijn om je even terug te trekken met je ouders. Naast dat er natuurlijk mooie locatie zijn binnen Nederland, kan je via deze website ook de huizen en villa’s met zwembad vinden (wat vervelend, haha). Je kan een natuurhuisje (villa) vinden binnen Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Mocht je graag een keer wat anders willen proberen binnen Nederland en recreatieparken? Dan is natuurhuisje echt een aanrader!

Surprise me/parents

Wil je een beetje spanning in de trip met je ouders? Dan is het boeken via de website srprs.me een goede tip. Voor iedere portemonnee is er een leuk reisje beschikbaar, het leuke aan deze website is dat je een reis kan boeken, maar pas op de dag van vertrek de bestemming krijgt te weten. Een superleuke manier om je ouders en jezelf te verrassen. Er zijn verschillende opties die je kan kiezen en je hebt hierbij nog enigszins keus. Zo kan je op city trip gaan of een ander deel van Europa kiezen en zelfs een roadtrip boeken. Na het boeken via de website krijg je een paklijst met benodigdheden die voor de trip. Deze trip met je ouders zal alles behalve saai zijn!

Airbnb

Eerlijk is eerlijk, zelf heb ik nog nooit in een Airbnb geslapen, maar ik hoor er zoveel positieve verhalen over dat het zelf overweeg deze zomer een Airbnb te huren. Ik heb hiervoor wat informatie opgezocht en de punten voor jou (en voor mezelf haha) op een rijtje gezet. 

Allereerst wil ik je uitleggen wat het idee van een Airbnb nu is. Het zit hem al in de naam, Airbnb betekent namelijk: Airbed & Breakfast. Het idee van Airbnb is ooit begonnen om mensen een slaapplaats aan te bieden met ontbijt tegen een vergoeding. Het zal je vast niet ontgaan zijn wat deze bussiness is echt booming! Het leuke aan een Airbnb is, is dat dit huizen/apartementen zijn van gewone mensen. Hierdoor (wanneer je naar het buitenland gaat) zit je dus echt tussen de locals. Op deze manier kun je nog beter de cultuur opdoen en de sfeer van het land proeven. Daarnaast is het huren van een appartement/huis van een local, vaak goeddkoper dan wanneer je in een luxe hotel gaat zitten. Je! Daarnaast heb je de gelegenheid dat je zelf kunt koken, wat tevens ook in de kosten scheel! Dus voor een leuk studentenprijsje kan je midden in het centrum zitten.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden