← Terug naar overzicht

How to: alles uit je stage halen

Ga jij bijna stage lopen? Superspannend natuurlijk: veel indrukken en nieuwe collega’s, strenge stagebegeleider en tegelijk ook nog eens aan je studie denken. Stage lopen bij het bedrijf van je dromen, daar wil je natuurlijk wel alles uit halen! Hoe doe je dat? Wij leggen je stap voor stap uit hoe het allemaal in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Zo kan jij op deze manier misschien wel na je stage nog wel een leuke baan eraan over houden! Wil je weten hoe? Lees snel verder!

Vergroot je netwerk

Naast dat je op je studiepunten moet letten en ook echt moet leren tijdens je stage, is het ook belangrijk om even een praatje te maken met je collega’s. Hierbij doelen we niet alleen op een praatje bij de koffieautomaat. Toon oprechte interesse in jouw mede collega’s, hierbij zullen de mensen op je stage ook sneller geneigd zijn deze interesse ook naar jou te uiten en willen je ook tijdens je stage ook sneller helpen. 

Feedback vragen

Wanneer je echt graag wil leren tijdens je stage, is het vragen van feedback aan jouw leidinggevende misschien wel handy. De meeste grote organisaties hebben hier een speciaal programma voor opgezet, maar wanneer je stage loopt binnen een kleinere club heb je ook een stagebegeleider nodig. Maak afspraken over tussentijdse evaluaties.

Maak een plan voor je cv

Een stage duurt ongeveer een paar maanden. Wil je daar iets aan hebben op je cv, dan is het wel handig te vermelden wat je geleerd hebt. Zo kunnen toekomstige werkgever zien of jouw werkzaamheden aansluiten bij de functie waarop jij eventueel solliciteert. Je kan moeilijk op je cv zetten dat je de barista van het kantoor was. Terwijl je stage liep bij een advocatenkantoor. Je snapt het wel: wees concreet en duidelijk voor op je cv. Probeer je stagebegeleider zover te krijgen dat je de verantwoordelijkheid krijgt en neemt voor een project. Wanneer je deze met succes afrond heb je een mooi verhaal en staat dit tevens goed op je cv ;).

Eerlijk zijn

Het belangrijkste is dat je altijd duidelijk bent in waar voor jou de grens ligt. Als je met te veel werk opgezadeld wordt, kan je dat altijd aangeven. Hiervoor is een stagebegeleider bedoelt! Geef daarom op tijd aan dat het werk je teveel wordt of dat je juist meer werk wil. Al met al: het is jouw stage en jij bent er om iets te leren! Wees niet bang om mensen om hulp of advies te vragen. Want als jij gemotiveerd over komt, dan zijn mensen sneller bereid jou te helpen. You will rock!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Breda Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden