Skip to main content

Vaderdag 2023 | Tips voor een leuke dag

Ook als student is het belangrijk om goed stil te staan bij Vaderdag. Al je hele leven doen je ouders waarschijnlijk nog meer voor je dan je bewust bent. En zeker toen je wat jonger was en in de pubertijd zat deed je misschien ook niet altijd even lief tegen je ouders. Veel studenten krijgen tijdens hun studententijd een betere band met hun ouders. Je wordt meer als een gelijke gezien en vaak gaan studenten tijdens hun studententijd het huis uit. Zo heb je niet meer de dagelijkse ergernissen van je ouders, maar is het alleen maar gezellig als je weer op bezoek komt. En ondertussen helpen ze je nog steeds als je ergens niet uitkomt. Genoeg redenen dus om je vader dit jaar met Vaderdag eens goed in het zonnetje te zetten! Lees de onderstaande tips om er een fijne Vaderdag van te maken.

1. Wanneer is Vaderdag eigenlijk?

De eerste tip is ook meteen de belangrijkste, zorg dat je Vaderdag nooit vergeet! Dit doe je door goed te weten wanneer Vaderdag precies is. Dit kan lastiger zijn dan je denkt, want Vaderdag valt ieder jaar weer op een andere dag. Het enige dat altijd hetzelfde is, is dat Vaderdag altijd op een zondag valt in Nederland. Maar wanneer is het dan precies Vaderdag? Vaderdag valt altijd op de derde zondag van juni, meestal met lekker weer dus. Vaderdag 2023 valt op de derde zondag van juni 2023, namelijk op 18 juni. Nu je dit weet hoef je Vaderdag nooit meer te vergeten. Leuk feitje om te vertellen op Vaderdag: vroeger vierden ze Vaderdag op de tweede zondag van oktober. Maar in verband met Sinterklaas en Kerst hebben ze dit in die tijd verplaatst.

2. Gebruik Vaderdag in België als herinnering

In België vieren ze Vaderdag een week eerder dan in Nederland, namelijk op de tweede zondag van juni. Als je dus ziet dat het in België al Vaderdag is hoef je niet in de stress te raken. Je kunt het juist gebruiken als herinnering. Als het in België Vaderdag is heb jij dus nog een week om iets te regelen!

3. Zoek een persoonlijk Vaderdag cadeau

Op Vaderdag extra lief doen tegen je vader en langs gaan is natuurlijk niet genoeg, een Vaderdag cadeau hoort er ook bij. Het kan leuk zijn om een persoonlijk cadeau aan je vader te geven. Tegenwoordig heb je veel keus in gepersonaliseerde cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een muismat met een foto of een koffie/thee kop met een tekst erop. Of koop een fles gin, whiskey of een bierglas met een een persoonlijke boodschap erop.

4. Ga iets doen als Vaderdag cadeau

Daarnaast kan het ook heel leuk zijn om iets aan je vader te geven om te doen, want wat waarderen ouders nog meer dan tijd doorbrengen met hun kinderen? Neem je vader mee naar een bierproeverij, een goede film of een restaurant. Als je zelf geen tijd hebt kun je dit ook geven aan je vader en hem samen met je moeder te laten gaan.

5. Moeite met een Vaderdag cadeau? Vraag hulp

Als je er echt niet uitkomt, kun je altijd Vaderdag cadeau ideeën vragen aan je moeder, vrienden of je broer of zus. Zo doe jij extra veel moeite voor je vader!

Met deze tips maak jij er dit jaar zeker weten een hele fijne Vaderdag van voor jouw vader!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.