Skip to main content

Tips om geld te besparen als student

Veel studenten hebben last van een chronisch gebrek aan geld. Dat is niet gek, want de gemiddelde student is om en nabij de 40 uur per week bezig met studeren. Hierbij kan het gaan om uren die zij thuis aan hun studie besteden, maar natuurlijk ook om de uren dat zij in de collegezaal zitten. Als je dan ook nog een sociaal leven moet onderhouden, is het lastig om daarbij ook nog te werken. Daarom is het als student belangrijk om te besparen waar dit mogelijk is. In deze tekst vind je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

Geef niet onnodig veel geld uit aan elektronica

Het is belangrijk om als student niet boven je stand te leven. Dat betekent dus ook dat het misschien verstandig is om niet ieder jaar de nieuwste iPhone te kopen, omdat dit simpelweg veel geld kost. Je kunt het doen van dit soort aankopen beter uitstellen tot je klaar bent met je studie en fulltime werkt. Ook is het slim om niet voor een al te dure laptop te kiezen, ook al is dit misschien wel handig voor je opleiding. De beste studentenlaptops hoeven namelijk niet per se de duurste te zijn, waardoor het slim is om goed onderzoek te doen voordat je een laptop bestelt. Als je geen opleiding hebt gekozen waarbij je buitengewoon grote computerprogramma’s gebruikt, is het niet nodig om veel geld uit te geven aan een laptop. Je kunt dan beter op zoek gaan naar de beste laptop tot 500 euro en deze kopen. 

Maak zo veel mogelijk gebruik van je studenten-ov

Als student kun je gebruik maken van bepaalde privileges die andere mensen niet hebben. Een van deze privileges is het feit dat je gebruik kunt maken van de studenten-ov. Het openbaar vervoer is in Nederland erg duur, waardoor het fijn is dat je gratis met de trein, bus, tram of metro kunt reizen. Het is dan ook aan te raden om hier zo veel mogelijk gebruik van te maken. Dit is helemaal gratis, waardoor het altijd de goedkoopste manier van reizen is voor studenten. 

Stel maandelijks een realistisch budget voor jezelf vast

Indien jij merkt dat je moeite hebt met het besparen van geld, is het slim om jezelf een budget te geven, waar je hoe dan ook niet overheen mag gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je geld op een spaarrekening te zetten waar je pas over een bepaalde tijd weer bij kunt. Het is dan wel van belang dat je een realistisch budget voor jezelf vaststelt, zodat je door er op een verstandige manier mee om te gaan het einde van de maand gemakkelijk kunt halen. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.