Skip to main content

Tips bevrijdingsfestival 2023

Op 5 mei is Nederland in de Tweede Wereldoorlog bevrijd van de Duitsers. Daarom wordt er ieder jaar op 5 mei door heel het land evenementen georganiseerd. Voor veel werkende mensen is 5 mei maar één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag, maar als student kun je veel gemakkelijker vrij krijgen. Dit jaar valt 5 mei ook nog eens op een vrijdag. Hopelijk schijnt de zon dit jaar op 5 mei en kan ook jij volop genieten van een bevrijdingsfestival. Maar dan komt de prangende vraag, welk festival is het leukst? Lees de tips in deze blog eens door!

1. Het Studentenbevrijdingsfestival 

Al 15 jaar lang wordt er in Tilburg Het Studentenbevrijdingsfestival georganiseerd, speciaal voor studenten. Deze organisatie nemen disputen Kater en Luna altijd op zich. In de Muzentuin in Tilburg vindt dit festival op 5 mei overdag plaats. Kaartjes voor dit studentenfeest zijn online te koop en de prijs van deze kaartjes zijn ook heel toegankelijk voor studenten. Deze prijs varieert namelijk tussen de 12,50 euro en 17 euro, afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze kaartjes aanschaft. Helaas is de editie van dit jaar al uitverkocht, maar als je het een beetje in de gaten houdt vind je er vast één op TicketSwap. De artiesten die deze dag komen optreden zijn nog niet bekend, maar die worden binnenkort via social media aangekondigd.

2. Het Amsterdams Verbond

Geen kaartje kunnen krijgen voor Het Studentenbevrijdingsfestival of geen zin/tijd om naar Tilburg te reizen? Dan is het Amsterdams Verbond een heel goede andere mogelijkheid. Op dit grote festival vind je ook veel studenten, deels omdat dit festival al verschillende grote namen heeft geboekt. Bij grote namen kun je denken aan Ronnie Flex en Bilal Wahib, maar ook bijvoorbeeld Benny Rodrigues en Michel de Hey staan deze dag op het podium in Amsterdam. Benieuwd wie er nog meer komen? Check de social media en website van Het Amsterdams Verbond. Vergeleken met Het Studentenbevrijdingsfestival zijn de kaartjes voor Amsterdams Verbond wat duurder, maar misschien is dit het voor jou wel helemaal waard!

3. Gratis bevrijdingsfestivals 

Geen zin om een kaartje te kopen? Er zijn op bevrijdingsdag ook gratis mogelijkheden voor een leuk festival. In bijna elke grote stad in Nederland wordt een gratis bevrijdingsfestival georganiseerd. Zo is Paul Elstak één van de artiesten bij het gratis festival in Rotterdam en zal het Park Transwijk in Utrecht op 5 mei worden omgetoverd tot festivalterrein. Onder andere Froukje en The Opposites zijn uitgenodigd in Groningen. Ook in Amsterdam is er nog een festival en ook in veel andere steden kun je dit vinden. Verder is dit namelijk nog in Den Bosch, Den Haag, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Haarlem, Roermond, Zwolle en Vlissingen.

Weet jij al waar je naartoe gaat? Check zelf even wat social media en vraag het na bij je vrienden en medestudenten. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.