Skip to main content

Open dagen in Breda

Breda is een echte studentenstad aan het worden. De meeste inwoners, vooral in of rond de buurt van het centrum. Vandaar dat veel toekomstige studenten ook in deze studentenstad willen wonen en op zoek zijn naar een leuke opleiding in Breda. Daarom zal ik nu de bekendste opleidingen in Breda weergeven en de open dagen erbij zetten.

Breda University

Volgens de meeste mensen wordt de hogere school ‘Breda University of applied sciences’ het meeste geassocieerd met de stad Breda. Vandaar dat ik zal beginnen met de opleiding van de zogenaamde “BUas”. Breda University is een Bredaase hogere school met merendeel Engelstalige opleidingen. Alle opleidingen hebben een minimum van HBO. De opleidingen zijn:

Tourism

Opleiding is zowel in het Nederlands als Engels te volgen en op niveaus van HBO, Bachelor en Master.

Logistics

Ook deze opleiding is te volgen in het Nederlands als Engels, maar alleen op de niveaus Bachelor en Master.

Built Environment

Deze studie heeft wat minder keuze, sinds het alleen een Bachelor aanbiedt, in het Nederlands en Engels.

Leisure & Event

Net zoals Logistics, bied deze studie een Nederlandstalige als een Engelstalige Bachelor en Master aan.

Games

Zoals verwacht is deze opleiding niet erg groot, aangezien het ook een nieuwere opleiding is, zij bieden alleen Engelstalige studies aan in een Bachelor en Master vorm.

Media

Voor Media geldt exact het zelfde, dus ook alleen een Engelstalige studie in Bachelor als Master vorm.

Hotel

Hotel management hoort bij de kleinste studies en biedt alleen een Engelstalige Bachelor studie aan.

Facility

Ook facility is een van de kleinste studies die alleen een Engelstalige Bachelor aanbiedt.

Zoals gemerkt is BUas niet een grote opleiding, maar een kleine management hogere school met specifieke richtingen. Alle open dagen van BUas zijn op dezelfde dag, namelijk 23 November in 2019. Voor meer informatie over de school of de opleidingen is het natuurlijk handig om de website van Breda University of applied sciences te checken!

Avans University of Applied Sciences

Ook Avans University of Applied Sciences kan een optie zijn voor jou. Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Er zijn vestigingen in Breda, Roosendaal, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Avans heeft merendeels Engelstalige opleidingen zoals:

• Economics and Business

• Engineering, Society and Behaviour

• Health Care

• Science and Technology

• Arts and Culture

• Law and Governance

• Education

• Earth and Environment

• Language and Communications.

De open dagen van deze hogere school zijn op 9 November van 10:00 tot 16:00.

Radiuscollege

Ondanks dat de twee bekendste hogere scholen van Breda een minimum hebben van HBO, zijn er ook meer dan genoeg MBO/praktijk scholen in Breda. De bekendste van deze scholen zal dan Radiuscollege zijn. Zij hebben meerdere open dagen en bieden veel opleidingen aan die gebonden zijn met techniek en praktijk. Andere opleidingen bieden weer een goede voorbereiding voor een eventuele toekomstige HBO. De studies aangeboden door dit college zijn:

 • Bouw
 • Economie & Administratie
 • Entree
 • Fashion & Uiterlijke Verzorging
 • Groen & Dier
 • Horeca, Bakkerij & Recreatie
 • Media, vormgeving & ICT
 • Sport & Bewegen
 • Techniek
 • Transport & Logistiek
 • Veiligheid & Defensie
 • Zorg & Welzijn

Zoals gezegd biedt Radiuscollege meer open dagen aan dan de HBO scholen. Dat is erg fijn als je nog twijfelt of niet genoeg tijd hebt. De open dagen voor deze school zijn:

21 november 2019 17.00- 20.00 uur

24 januari 2020 17.00 - 20.00 uur

25 januari 2020 10.00 - 13.00 uur

12 maart 2020 17.00 - 20.00 uur

Ben je van plan om het volgende schooljaar in Breda te komen studeren en wonen? Ontdek Breda: top 5 culturele hotspots!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.