Skip to main content

Meerdaags studentenfestival: Voel je thuis in Breda | GoodMood

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Tenminste…als je weet waar je moet zijn. Om studenten te helpen hun draai te vinden en zich er helemaal thuis te voelen, organiseren gemeente Breda, BUas, Avans Hogeschool, Curio en De Rooi Pannen een programma voor de in Breda wonende student: ‘Voel je thuis in Breda - GoodMood’.

Gedurende twee weken – van maandag 8 t/m donderdag 11 november en van maandag 15 t/m donderdag 18 november – kunnen hbo en mbo-studenten deelnemen aan GoodMood. Door zich in te schrijven voor de activiteiten van GoodMood ontdekken studenten wat er te doen is in de stad, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken ze hoe ze hun steentje kunnen bijdragen door zich te verbinden aan maatschappelijk betrokken organisaties. Dit event draagt ook bij aan meer verbinding en samenwerking tussen de onderwijsinstelling in Breda.

Op www.goodmoodbreda.nl staat het volledige programma en kunnen studenten zich gratis inschrijven. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn er activiteiten op het gebied van sport, groen & duurzaam, ontmoetingen, DIY, clubs & spel, verdieping of kunst & cultuur. De activiteiten zijn op bekende en minder bekende locaties. Zo zijn er skateclinics bij Pier15, kan er geboulderd worden bij Bruut, is er een Archery Attack bij Bress, kan men meedoen aan een cursus theaterimprovisatie bij PodiumBloos en komt de populaire thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt naar Nieuwe Veste. Bij BUas, Avans, De Rooi Pannen en Curio zelf zijn er o.a. workshops koken en geluk, een LAN party en een Clothing Swap waarbij studenten hun kleding kunnen ruilen. Het programma wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Thuisgevoel

Een thuisgevoel is een belangrijke voorwaarde voor een inclusieve en gelijkwaardige studentengemeenschap. De kans om je talenten te ontplooien en daardoor je studie succesvol te doorlopen, vereist in de eerste plaats dat je je thuis, veilig en gewaardeerd voelt als student. GoodMood geeft een positieve impuls aan het fysieke en mentale welzijn van studenten in Breda. Het biedt een platform, maakt studenten wegwijs en stimuleert gemeenschapsgevoel. Je thuis voelen in je studentenstad, is je thuis voelen in de samenleving. Gemeente Breda en het onderwijs werken samen aan een aantrekkelijke studentenstad.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.