Skip to main content

Lekker, maar vooral goedkoop, uiteten in Breda

Een dagje stappen is erg gezellig, maar na een dagje winkelen en rondneuzen krijg je wel enorme trek. Veel van ons, maar vooral studenten, zoeken graag een zo goedkoop mogelijk plekje om lekker te eten in de stad.

Restaurants in Breda

Er zijn natuurlijk veel apps die kunnen helpen met restaurants zoeken in allerlei categorieën. Best aangeschreven, dichtstbij, en ook goedkoopst. Deze apps zijn bijvoorbeeld socialdeal en tripadvisor. Ook zijn er veel restaurants die heerlijke gerechten aan bieden in Breda voor 15 euro of zelfs minder! Nu ik zelf al een lange tijd in Breda woon, heb ik veel restaurantjes in Breda uit kunnen proberen. Vooral de restaurants die ook qua budget studentvriendelijk zijn.

Centwich

Van al die restaurants heb ik een duidelijke favoriet en dat is de tapasbar genaamd ‘Centwich’. Centwich is nummer 7 van alle restaurants in Breda, wat duidelijk kwaliteit beloofd. Ook heeft het restaurant een certificaat van uitmuntendheid, waar het winnaar werd in 2018-2019! Zoals gezegd is Centwich is een tapasrestaurant. Daarom zijn de cuisines vooral Mediterraan en Spaans. Lekker eten en een keer wat anders dan boerenkool met worst. Centwich is niet alleen een geweldig restaurant voor een goedkoop avondetentje, maar ook voor lunch, diner en lekkere drankjes. Ik ben zelf een vegetariër, wat ook nog een reden is voor mij om Centwich een perfect restaurant te vinden in Breda. Centwich heeft namelijk veel gerechten die vegetarisch en glutenvrij zijn. In tegenstelling tot veel andere restaurants biedt Centwich deze gerechten voor een redelijk goedkope prijs aan. Daarom krijgt het restaurant voor mij als vegetarische student veel plusmuntjes.

Het restaurant is te vinden op de Akkerstraat, nummer 14, in Breda, natuurlijk.

Walkabout

Voor de vleesliefhebbers heb ik geen advies opgebouwd uit ervaring. Daarom heb ik mijn Bredaase vrienden gevraagd of zij een favoriete restaurant in Breda hebben die lekkere en goedkope gerechten aanbieden met voornamelijk vlees in de ingrediënten. Ik kreeg vaker een bepaald restaurant te horen genaamd ‘Walkabout’. Walkabout is een echte studentenrestaurant. Vooral bekend onder vleesliefhebbers door hun kipsaté. Het restaurant heeft een speciale actie die veel succes boekt, genaamd Thursday Special. Tijdens die actie wordt de kipsaté met satésaus en kroepoek aangeboden, die samen gaat met de gebakken uitjes, atjar, friet/patat & salade. Dat alles is al te krijgen voor maar 9 euro!

Als je tijdens je dagje Breda nog op zoek bent naar andere leuke dingen. Lees dan mijn eerdere blog waarin ik vertel over mijn favoriete plekken in Breda!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.