Skip to main content

Hoe is het om lid te zijn bij Phileas Fogg?

Ga je studeren in Breda? En ben je helemaal nieuw in deze stad? Leuk! Het is je dan zeker aan te raden om eens te kijken of je lid wilt worden. Wij spraken met vereniging Phileas Fogg en zij gaven ons meer informatie over hun studentenvereniging. Lees dus snel verder als je meer wil weten!

Voordat we het echt gaan hebben over Phileas Fogg moet je wel weten waarom je lid moet worden van een studentenvereniging. Een vereniging is niet gebonden aan een studie of hogeschool. Studenten van elke studierichting krijgen de kans op een diverse en actieve studententijd. Als je lid bent van een vereniging, dan krijg je meer vrienden, connecties en mooie herinneringen!

Wat is Phileas Fogg en wat doen zij?

De oudste vereniging van Breda (opgericht in 1966) is Phileas Fogg. De vereniging is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging. Zij hebben veel tradities uit het studentenleven opgezet en feesten/borrels georganiseerd. Iedere student heeft vast wel een keer gehoord van deze studentenfeesten en -borrels. Op de maandagavonden gedurende het studiejaar, wordt bij Phileas Fogg bijvoorbeeld de jaarclubavond gehouden. Dinsdag staat in het teken van de dispuutsavond. De kroeg is op deze avond alleen toegankelijk voor leden van Phileas Fogg. Op andere dagen zijn er vaak feestjes of borrels. De disputen organiseren onder andere de Pre Intro Borrel en de Rosé Borrel.

Logo Phileas Fogg

Hoeveel leden heeft Phileas Fogg?

Phileas Fogg heeft op dit moment ongeveer 300 actieve leden.

Hebben jullie een ontgroening?

Ontgroeningen gebeuren ook bij deze vereniging. De kennismakingstijd vindt dit jaar plaats in het weekend van 15 september. De LK (laatste kans) vindt plaats in het laatste weekend van september.

Hebben jullie disputen/verticalen en of jaarclubs/horizontalen?

Binnen de vereniging is er vooral een verticale cultuur van disputen. Maar beide structuren vinden plaatsen binnen de vereniging.

Wat voor een morres/ongeschreven regels hebben jullie?

Er zijn twee belangrijke ongeschreven regels bij Phileas Fogg. Dat zijn: ‘’geen gevoos in de soos’’ en ‘’één bier is geen bier’’.

Kom je sneller aan een kamer als je lid bent van jullie vereniging?

Er zijn verschillende disputen met een eigen dispuutshuis waar je kan komen te wonen.  Daarnaast vergroot je je netwerk als je lid wordt in een korte tijd. Op deze manier kan je ook sneller een kamer vinden. Andere leden kunnen je ook helpen om zaken te regelen of een kamer te vinden.

Hebben jullie een ondervereniging/ studententeams hockey of voetbal of iets anders?

Veel leden van Phileas Fogg hockeyen. De vereniging heeft daarom ook een partnerschap met hockeyclub Breda. Phileas heeft zelf twee eigen hockeyteams. Hoe vet!

Hoe hoog is jullie contributie per jaar?

De contributie is per jaar €110,-. Daarnaast betaal je zelf voor bijvoorbeeld je kleding, biertjes, eten en een aantal andere zaken.

Meer weten over Phileas Fogg?

Bekijk ook alle andere studentenverenigingen in Breda

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.