Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Breda

De laatste maanden van dit kalenderjaar zijn weer aangebroken en dat betekent: tijd voor oliebollen! Knapperig van buiten, zacht van binnen en vol van smaak. Met poedersuiker, krenten of een vulling: er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden bij de gebakkraam of bakker. Maar waar vind je nou de lekkerste oliebollen van Breda? Wij gingen op onderzoek uit!

Denies Gebakkraam

Een van de bekendste plekken om een oliebol in Breda te halen is Denies Gebakkraam. De oliebollen zijn hier lekker knapperig, zacht van binnen en goed van smaak. Naast de gebruikelijke oliebollen en appelbeignets kan je hier ook allerlei luxe bollen bestellen zoals een nutellabol, bountybol, berlinerbol en rum-rozijnenbol! De gebakkraam staat al een aantal weken aan het Dr. Struyckenplein dus voor wie nu al zin heeft in een lekkere oliebol: op naar winkelcentrum Dr. Struyckenplein!

Oliebollenkraam op het Chasséveld

De oliebollenkraam op het Chasséveld heet eigenlijk gebakkraam Martens en is een waar begrip in Breda. Al sinds half oktober kan je hier terecht voor lekkere, knapperige oliebollen. Maar ook voor andere lekkernijen kan je hier terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van churros?

Patisserie Teurlings

Een andere plek waar je heerlijke oliebollen kunt halen in Breda is Patisserie Teurlings. Bij deze bakker kun je eind december weer terecht voor lekkere oliebollen en appelbeignets. Dat de oliebollen van Tuerlings goed bevallen, is elk jaar weer te zien aan de lange rij die voor de oliebollenkram op het Brabantplein staat.

Bakery Makro Breda

Bij de oliebollenkraam bij Makro Breda scoor je goedgevulde oliebollen en andere lekkernijen. Naast de gebruikelijke oudejaarssnack verkopen ze hier namelijk ook churros, poffertjes en appels met een laagje glazuur of chocola! De Makro is in verband met corona ook open voor particulieren. Je kunt hier na het eten van een knapperige oliebol dus meteen door om boodschappen in te slaan!

Zelf oliebollen maken

Lijkt het je leuk om nu ein-de-lijk een keer zelf oliebollen te maken? Je kunt in de supermarkt kant en klare pakken kopen om zelf oliebollen van te bakken. Je kunt het ook helemaal from scratch aanpakken en zelf het meel samenstellen. Maar als je nou niet zo'n bakker bent, dan is starten met een gemakkelijk basisrecept misschien handiger. Veel succes, plezier en eetsmakelijk!

Met deze tips weet jij precies waar je in Breda de lekkerste oliebollen scoort! Op zoek naar een lekker drankje voor bij je oliebol? Check dan ook deze recepten voor winterse cocktails!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.