Skip to main content

5 glutenvrije restaurants in Breda

Het vinden van een lekker en betaalbaar restaurant wat ook nog glutenvrije gerechten moet serveren: dat is soms een uitdaging. Vooral als je al ziek wordt van kruisbesmetting. Om jou wat op weg te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van 5 glutenvrije restaurants in Breda die geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie. Heb je geen coeliakie, maar wil je wel zo veel mogelijk glutenvrij eten? Dan heb jij ook zeker wat aan dit lijstje!

Il Padrino

Il Padrino is een Italiaans restaurant dat glutenvrije pizza's en pasta's serveert. Ideaal dus voor je comfort food-cravings! Niet zoveel zin om buiten de deur te eten? Il Padrino bezorgt ook met Deliveroo! Dat is goed nieuws :-).

Grote Markt 50a, 4811XS, Breda / 076-531 0730.

't Hart van Breda

't Hart van Breda is erg flexibel wat betreft het serveren van glutenvrij eten. Ze hebben ook glutenvrij brood op hun menukaart staan! Het restaurant is een erg gezellig eetcafé waar je in de zomer én de winter buiten op het terras kunt zitten.

Grote Markt 4 - 6, 4811XR, Breda / 076-521 7506.

De Boterhal

De Boterhal is een heel gezellig tapasrestaurant. Op de menukaart staat netjes aangegeven welke gerechten glutenvrij zijn. Dat scheelt weer een hoop overleg met de serveerder(s) en kok! Je kunt hier ook heerlijk lunchen (met heerlijk glutenvrij brood!) en high tea'en.

Grote Markt 19, 4811XL, Breda / 076-889 8180.

't Zusje

't Zusje heeft een erg fijne menukaart waar duidelijk op staat welk gerecht je mag eten als je glutenvrij moet eten. Het fijne bij 't Zusje is dat in al jouw gerechten een prikkertje wordt gestoken met daarop het glutenvrije logo! Het restaurant geeft aan dat je van tevoren moet aangeven dat je glutenvrij moet eten, zodat het keukenteam zich kan voorbereiden op jouw komst en zijn uiterste best kan doen voor je! Dat klinkt al veelbelovend.

Vismarktstraat 28, 4811WE, Breda / 076-720 0870.

UME

Ben je gek op sushi? Dan ben je bij het Japanse restaurant UME aan het goede adres. Het restaurant heeft een fijne allergenenkaart waarin je kunt zien welke gerechten gluten bevatten en welke gerechten glutenvrij te maken zijn. Je kunt hier ook meedoen aan het All You Can Eat-concept!

Markendaalseweg 64, 4811KC, Breda / 076-522 2004. 

Glutenvrije restaurants in Breda

Ben je nieuwsgierig geworden en ga je binnenkort een van de restaurants uitproberen? Dan alvast bon appetit en een gezellige avond gewenst! Disclaimer: Menukaarten kunnen soms wisselen. Bel altijd van tevoren het restaurant op extra te checken of ze glutenvrij eten kunnen serveren. Geef ook aan tijdens je bestelling dat je glutenvrij moet of wil eten. Wil je na het eten nog ergens een drankje doen? Dit zijn leuke plekken om te borrelen in Breda!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.