Skip to main content
Tandarts in Breda

Als je in Breda gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om hier ook je tandarts te hebben. Misschien denk je dat het niet nodig is, omdat je maar 1 of 2 keer per jaar voor controle naar de tandarts moet. Maar als je dan een keer een noodgeval of heel veel pijn aan je tanden hebt, is het bepaald geen pretje om eerst met de trein naar de andere kant van het land te reizen. Wees dit dus voor en zoek een tandarts in Breda als je hier gaat wonen!

Tandarts in Breda vinden

Een goede tandarts is belangrijk, zodat je niet over een paar jaar voor onnodige extra kosten voor je gebit komt te staan. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen en andere zorgverleners in Breda. Hier zie je dus gemakkelijk welke tandartsen er bij jou in de buurt zitten. Heb je een selectie gemaakt dan is het goed om nog wat extra onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de tandarts en lees de recensies als deze er zijn. Check ook welke behandelingen en specialisaties de tandarts allemaal aanbiedt. Als je snel last hebt van tandplak, is het bijvoorbeeld handig om een tandarts te zoeken die ook een mondhygiënist in huis heeft. Vraag ook eens rond in je omgeving bij welke tandarts je vrienden en huisgenoten zitten. Misschien hebben zij wel goede ervaringen met een tandarts in de buurt. Ben je extra verzekerd voor mondzorg? Check dan ook of de tandarts is aangesloten bij je zorgverzekering. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je minder vergoed krijgt.

Overstappen van tandarts 

Overstappen naar een andere tandarts is op elk moment mogelijk. Houd er wel rekening mee dat niet elke tandartspraktijk nieuwe patiënten aanneemt. Informeer hier dus eerst naar als je een nieuwe tandarts op het oog hebt. Neemt de tandarts nieuwe patiënten aan, dan kun je je daar inschrijven. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan vanaf welke datum je overstapt naar de nieuwe tandarts. Geef ook het e-mailadres van je nieuwe tandarts door, zodat je oude tandarts je dossier kan opsturen. 

Spoedtandarts in Breda 

Heb je in de avond of het weekend ernstige pijn aan je tanden en kan het niet wachten tot je tandarts weer open is? Dan kun je naar een spoedtandarts. Er zijn verschillende spoedtandartsen in Breda, die je gemakkelijk via Google vindt. Bij de spoedtandarts kun je ook terecht als je geen patiënt van die tandarts bent, maar soms kan je gewone tandarts een spoedtandarts aanraden om jou te helpen. Vraag hier dus zeker even naar bij je nieuwe tandarts. Vaak moet je bij de spoedtandarts meteen afrekenen, houd hier dus rekening mee. Je krijgt dan een factuur mee die je bij de zorgverzekering kunt indienen als je extra verzekerd bent voor mondzorg. 

Tip: zoek ook een huisarts in Breda als je hier naartoe verhuist!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.