Skip to main content
Huisarts in Breda

Als je in Breda gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in de buurt te hebben. Mocht je dan ergens last van krijgen, dan kun je dichtbij huis terecht en hoef je niet eerst naar je ouders te reizen. Maar hoe vind je nou een huisarts en waar moet je op letten als je overstapt naar een andere huisarts?

Huisarts in Breda vinden 

Zoek je een huisarts in Breda, omdat je bijvoorbeeld in Breda bent gaan studeren? Je kunt op elk moment van het jaar overstappen naar een andere huisarts. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij je nieuwe huisarts. Doe daarom eerst wat onderzoek, voordat jij je bij een nieuwe huisarts inschrijft. Kijk bijvoorbeeld online welke huisartsen er allemaal zijn in de buurt en lees de reviews als deze er zijn. Check ook welke extra diensten jouw huisarts aanbiedt of in de buurt heeft. Als je ook zorg nodig hebt van andere specialisten, dan kan het goed zijn om een huisarts te zoeken die in een gezondheidscentrum zit. Vraag ook eens rond bij welke huisarts je vrienden, studiegenoten en collega's zitten en of zij tevreden zijn. Misschien kan iemand uit je omgeving zijn of haar huisarts wel aanraden. 

Tip: vind ook een tandarts in Breda.

Veranderen van Huisarts in Breda 

Als je een nieuwe huisarts op het oog hebt, informeer dan eerst of deze huisarts nieuwe patiënten aanneemt. Als dit het geval is dan kun jij je, meestal online, inschrijven bij de huisarts. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een digitaal dossier. Als jij je dan inschrijft bij een nieuwe huisarts, dan worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.