Skip to main content

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Breda betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Breda, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Breda? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Breda een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Breda? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Breda.

Zorgverzekering afsluiten als student

Waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Zorgtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

De zorgtoeslag is een financiële ondersteuning bedoeld voor mensen met een laag inkomen, en die moeite hebben met het betalen van hun zorgpremie. Als student heb je daar vaak recht op!

Huisarts in Breda

Als je in Breda gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een huisarts in Breda en waar moet je op letten?

Tandarts in Breda

Als je in Breda gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om hier ook je tandarts te hebben. Hoe vind je een nieuwe tandarts en waar moet je op letten?

Soa testen Breda

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Breda nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

GGD Breda

De GGD ontfermt zich over de gezondheid van alle inwoners van Nederland. Bij GGD West-Brabant kun je als student bijvoorbeeld terecht voor vaccinaties, informatie over soa's en soa-testen.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Eerste hulp in Breda

Met spoed zorg nodig in Breda? Bekijk hier het overzicht van Eerste Hulp posten, spoedapotheken en huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Breda.

Alles Oké? Supportlijn

De Alles Oké? Supportlijn biedt laagdrempelige support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Het is gratis, anoniem en je zit nergens aan vast. Benieuwd hoe het werkt?

Breda Studentenstad

Het studentenleven in Breda is druk, gezellig en elke dag anders. Breda Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Breda!

Studeren in Breda

Ga jij studeren in Breda? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Breda heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Breda

Ga je in Breda studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Breda en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen

Ga je studeren in Breda? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Breda heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Breda Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.